“Üks väike saalist väljatõstmine protsessi seisma ei pane. Võib-olla saame volikogule kontserti pakkuda,” ütles Valdma, keda informeeriti saalivahetusest eelmisel neljapäeval, kirjutab Pärnu Postimees.

Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni väitel kooskõlastati volikogu koosolek filharmoonia direktori Kaija Prueliga mitu nädalat tagasi. “Et linnas on teisigi häid klavereid ja kohti, kus õppetunde anda, tulime loomulikult volikogule vastu. Volikogu omalt poolt tõi oma koosoleku varasemale ajale, et pärastlõunal raekoja saalis jätkata saaksime,” teatas ta.

Eelmisel neljapäeval levitatud Jantsoni pressiteates ei räägita 7. augusti saalivahetusest sõnagi. Pressiteates kirjutatakse, et kursuse õppetöö ja kontserdid toimuvad raekojas, tunnid algavad kell 10 ja on avatud kõigile huvilistele.

Klaverikooli peakorraldaja Maarja Taltsi sõnade järgi on neil volikoguga kokku lepitud, et volikogu saab vajadusel raekoja saali kasutada. “Sama üritus on varemgi pidanud raekojast välja kolima,” lausus ta.

Nii Talts kui Jantson leidsid, et see pole mingi probleem, kui rahvusvaheline klaverikool neljapäeval 10-15 Kuninga tänava põhikoolis töötab, sest seal on samuti hea klaver.

“Pärnus on asjad väärtushinnangutega ikka väga korrast ära,” kõneles riigikogu liige Mark Soosaar. “Rahvusvahelise tasemega õppejõud, kelle iga minut on arvel, peab koos üle maailma kokku sõitnud üliandekate õpilastega saali vabaks tegema, et volikogu saaks koerte ja kasside eeskirja arutada.”