Tallinna linnavalitsus eraldas kolmapäevasel istungil Põhja-Tallinnas asuva vene õppekeelega Kari gümnaasiumi remondiks erakorraliselt 200 000 krooni.

Reformierakonda kuuluv Tallinna abilinnapea Tatjana Muravjova ütles kolmapäeval linnavalitsuse pressikonverentsil rahaeraldust põhjendades, et kool on halvas olukorras. “Mööbli ja klassiruumide olukord jätab soovida,” selgitas ta. Tema sõnul eraldati 200.000 krooni kooli tualettruumide korrastamiseks.

Mõni tund pärast linnavalitsuse istungit teatas Res Publica, et linnavolikogu liige Karavajev lahkub Keskerakonnast ning esitas avalduse Res Publicasse astumiseks.

“Tundub, et Reformierakond häbenes ja tehti peen vangerdus. Kuid traagelniidid paistavad siin selgelt välja,” ütles BNS-ile keskfraktsiooni esimees Elmar Sepp.

Sepp rääkis, et Karavajev helistas talle teisipäeval. Karavajev rääkis Sepa sõnul, et Muravjova agiteeris teda Savisaare vastu hääletama.

Sepp kinnitas, et keskfraktsioonist lahkumisest polnud telefonivestluses juttugi. “Veel möödunud kolmapäeval andsime keskfraktsioonis sõna, et jääme kokku. Aga ju on siis isiklik heaolu põhimõtetest tähtsam,” sõnas Sepp.

Keskerakonna büroosse laekus Karavajevi avaldus pealelõunal, siis helistati Sepa sõnul sealt ka talle, kust ta uudise teada sai.