Järveotsa vutifarmi omanik Ülo Pullisaar tahaks oma 15 000-pealist karja kindlustada küll, kui vaid keegi seda tegema soostuks, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Rääkisin maakleriga, tema uuris mitmest firmast, aga tulemusi see ei andnud — haiguste vastu kindlustada ei saa,” ohkab Pullisaar.

Aastas oleks ta kindlustamise eest nõus maksma ligikaudu 25 000-40 000 krooni, aga seni pole maakler talle leidnud firmat, kes asja teha võtaks.

Kindlustamata on ka OÜ Sanlind 80 000-pealine kanakari. “Mõni aasta tagasi tahtsin kindlustada, aga ei nõustutud, sest risk on liiga suur,” märkis ettevõtte omanik Andres Puksov.

“Oleneb kliendist,” möönab Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt. “Kui suurklient küsib, oleme teinud pakkumisi.” Ent tema ütlust mööda ei kindlusta erakindlustusseltsid loomi ega linde A-grupi haiguste vastu, mille hulka kuulub ka linnugripp.

If Kindlustuses küsiti, kas kliendil on ka mõni reaalne probleem. Ifi loomakindlustuse paketis saab kindlustada kitse, siga, hobust ja isegi kassi. Kanu ja jaanalinde paraku mitte. Miks, seda klienditeenindaja ei teadnud.

Hansapanga kindlustuses teatati, et koduloomad, -linnud ega ka taimed ei kuulu kodukindlustuse alla.