Tallinna politsei pressiesindaja Helin Taal ütles Postimehele, et uurija taotles 22-aastase Rayner Lunjevi 30 päevaks vahi alla võtmist seepärast, et mees jättis 3. septembril uurija juurde tulemata. “Hiljem väitis ta, et ei saanud uurijale helistada, sest telefonikaart oli katki,” ütles Taal.

Uurija kuulutas Rayneri seejärel tagaotsitavaks ning sai kohtult tõkendi tema kinnipidamiseks. Neljapäeval võttis Rayner uurijaga ise ühendust ja tuli politseisse.

Rayner põhjustas 6. juuli öösel Tallinnas Pronksi ja Gonsiori ristmikul liiklusõnnetuse, milles sai raskelt vigastada ETV uudistesaate “Aktuaalne kaamera” kauaaegne diktor, nüüd Tallinna linnavalitsuse avalike suhete teenistuse konsultandina töötav Urmas Liiv. Kahe BMW kokkupõrge oli nii tugev, et Liivi auto lendas ligi 20 meetrit, kuni valgusfoori post selle lõpuks peatas.

Liivi autot ramminud Rayneril tuvastas politsei 2,3 promillise joobe, samuti oli noormees juhiloata. Ta ise pääses avariist väiksemate vigastustega. Varem kahel korral joobes juhtimise ja juhiloata sõitmise eest karistatud Raynerit ootab süüdimõistmisel kuni viieaastane vanglakaristus.

Õnnetuse järel kaua narkoosis olnud Liiv on koju pääsenud kuid suudab veel vaid raami abil kõndida. Neljapäeval oli Liiv külaline Kanal 2 saates “Happy Hour”, kus ta kinnitas Urmas Otile antud intervjuus, et temaga on nüüd kõik korras kuna ta ju kõneleb ja kõnnib.