Volikogu 17 liiget esitasid neljapäeval Pakostale umbusaldusavalduse, milles väideti, et vaatamata kompetentsete inimeste korduvatele ettepanekutele ning hoiatustele noortelaeva Tallinn linnale võtmisel ja seal noorte merendusringide organiseerimisel on lõpptulemus kurb.

“Ligemale seitse miljonit krooni linna raha on tänaseks sisuliselt tuulde lennutatud ning laev müüakse ilmselt sentide eest vanarauaks,” väitsid umbusaldajad. “Selline on ebakompetentsuse hind ning vist on ülbus nii suur, et Liisa Pakosta pole siiani suvatsenud vastata volikogu saadiku Igor Pissarevi 19. aprilli vastavale arupärimisele.”

Noortelaeva Tallinn sentide eest müümise kohta ütles Pakosta, et umbusaldusavalduses toodud arvud ei vasta tõele.

Reformierakonda ja Keskerakonda kuuluvad ning ka mõned sõltumatus linnavolinikud süüdistavad Pakostat Lasnamäele spordihalli ehitamisega venitamises.

Pakosta ütles ETAle, et Lasnamäele spordihalli ehitamiseks on riigihange väljakuulutatud, planeering lõpetatud ja projekteerimine tehtud ning kõik on läinud täpselt graafiku kohaselt. “Objekt valmib riigihanke kohaselt järgmise aasta 1. septembriks,” ütles Pakosta. “Siin ei saa küll etteheiteid teha.”

Pakosta tegematajätmised ja ebakompetentsus peegelduvad umbusaldajate väitel igapäevases elus. “Võtame kasvõi näiteks juhtumid Lasnamäel ja Õismäel,” märkisid umbusaldajad. “Noorte tegevusetus põhjustab ja annab tõuke mitmelegi pahele — jõhkrus, vandalism, narkootikumid, alkoholi kasutamine ja HI-viiruse — levikuks.”

Pakosta ütles, et tal on raske vastutada selle eest, et Lasnamäel ja Õismäel tarvitatakse alkoholi ja seal levib Hi-viirus.

Umbusaldajad märkisid, et volikogu otsuse täitmata jätmine on põhjustanud mitmeid probleeme Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehituse ümber.

Pakosta ütles, et Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehituse hind tuli riigihanke kohaselt 90 miljonit krooni ja maksumus ühe õpilase kohta 130.000 krooni. “Tallinna seni kõige kallima kooli ehitus, milleks on Nõmme põhikool, on õpilase maksumus 70.000 krooni,” ütles Pakosta. “Ma jään selle juurde, et raha ei tohi hakata umbe raiskama ja tuleb see kõik uuesti teha.”