Ühele, paraku suurimale omavalitsusele on see olnud aastaid probleem. Yana Toom (KE) laiutas arusaamatuses käsi: nemad ei saavat aru, mis asi on tänapäeval see pere, mida üheks pereks lugeda. Ja seetõttu nemad midagi teha ei saavat.

See pole aga aus jutt. Toimetulekutoetusi maksavad kohalikud omavalitsused nii, et kokku loetakse tulud ja eluruumi suurus ühe pere kohta. Ja pereks loetakse neid, kes ühel aadressil elavad. Peenemalt öeldes, et kellel on elanikeregistri kanne märgitud ühele aadressile. Selline rehkendus on pikki aastaid toiminud, miks siis nüüd ei peaks? Ja loomulikult tuleb vaadata, et lasteaiakoha saaks kenasti ka iga pere esimene laps, kellel vanemat õde-venda ees ootamas pole.

Kõik peaks ju toimuma LAPSE huvides, et lapsi ei solgutataks liiga pikalt nii hommikul kui ka õhtul. Kui lapsekeskselt asjadele vaadata, siis pole ju mingit vahet, kas hommikul lapsi lasteaeda viiv vanaema elab koos oma tütre ja tema lastega koos nagu üks pere või jagavad ühte külmkappi hoopiski õeksed koos oma lastega ja nii edasi, nii edasi, võimalusi on tohutult. Iga kodu, kus kasvab vähemalt üks laps, on õnnelik perekond. Või kuidas teile tundub? Kuidas teie hinnangul oleks laste jaoks kõige parem ja kuidas see peaks seadustes kajastuma?