"Sotsiaalministeeriumil on kavas juba tänavu kevadel teha valitsusele ettepanekud vanemapuhkuse süsteemi muudatusteks, et soodustada vanemate paindlikke võimalusi töö ja pereelu ühitamiseks," sõnas Kersna.

"Muudatuste eesmärgiks on soodustada ka isade osalust vanemapuhkuste kasutamisel. Selle eelduseks on muidugi ühiskonna ja eelkõige töötajate ja tööandjate teadlikkuse tõstmine soolisest võrdõiguslikkusest ning töö ja pereelu ühitamisega seotud eri osapoolte õigustest ja kohustustest," lausus Kersna.

"On oluline, et seadusega pandud õigused, kohustused ja võimalused leiaksid ka reaalselt kasutamist ning ei sõltuks stereotüüpsetest hoiakutest. 2014. aasta statistika kohaselt oli vanemahüvituse saajatest vaid üheksa protsenti isad," lisas Kersna.

"Pikk lapsehoolduspuhkuse periood ja see, et lapsehoolduspuhkuse kasutaja on enamasti ema, soodustab naiste haavatavamat positsiooni tööturul ja pikka eemalejäämist töölt. See omakorda süvendab naiste tööhõive ja diskrimineerimisega seotud probleeme. Teadupärast üle pooleteise aasta on lapsehoolduspuhkusel umbes 62 protsenti lapsehoolduspuhkuse kasutajatest."