Riigikogu statistika järgi kulutas Kersna esimesel poolaastal oma 3368 eurosest limiidist ära 1196,27 eurot. Sealjuures moodustasid sellest summast sõidukulud 403,23 eurot ja esinduskulud 470,79 eurot.

"Kui keskmiselt kasutasid riigikogu liikmed esimesel poolaastal oma kuluhüvitistest 65,7%, siis mul õnnestus kasutada 35,5%. Üldiselt ei ole ma kokku hoidnud. Näiteks kutsusin ma külla Põlvamaalt Rosma waldorfkooli õpetajad, kelle transpordi ja lõunasöögi ma kuluhüvitistest tasusin. Tegime ekskursiooni riigikogu hoones ja Stenbocki majas ning arutasime, kuidas võiks toimuda alternatiivpedagoogika rahastamine. Tartu waldorfkooli sünnipäeval käies kinkisin koolile kaks Eesti lippu, ühe igapäevaseks kasutamiseks ja teise pidupäevadeks," kommenteeris Kersna oma kulutusi Facebookis.

"Nagu näha, olen ma sõitnud päris palju – kokku ligi 20 tuhat kilomeetrit. Minu jaoks on oluline, et riigikokku valitud saadik oleks oma valimispiirkonnas olemas ka pärast valimisi. Ei ole olnud kutsed, mis ma oleks ära öelnud pika teekonna tõttu," lisas Kersna.

Tasub meenutada, et Kersna tekitas peale riigikogu liikmeks saamist furoori sellega, et soetas toona kohe hinnaka hübriid-Lexuse. Kersna kinnitas toona, et kuluhüvitise eest ta Lexust ei liisi.

Riigikogu liikme staatuse seaduse ja riigikogu kodu- ja töökorra seaduse alusel hüvitatakse riigikogu juhatuse otsusel riigikogu liikmele kuludokumentide alusel tema tööga seotud kulutused kuni 30 protsendi ulatuses liikme ametipalgast, mis on tänavu alates 1. aprillist 3475 eurot.