Delfi kajastas täna, et riigihalduse minister Janek Mäggi sõitis visiidile Võrumaale vilkurite saatel, kasutades alarmsõidukit.

"Alarmsõiduki õigus on lisaks ministritele ka mitmetel tippametnikel, mõeldud kasutamiseks kriisisituatsioonides. Ka minul oli nii peaministri büroo juhi kui valitsuskommunikatsiooni direktorina autos tõend, mis kinnitas õigust kasutada vilkureid," kirjutab Kersna Facebookis. "Õnneks ei olnud mul kordagi vajadust seda kasutada. Selle kaheksa aasta jooksul, mil ma töötasin koos peaminister Ansipiga, ei kasutanud ka tema kordagi alarmsõiduõigust. See näitab, kui tõsine peab tänapäeva Eestis olema põhjus vilkurid tööle panna."

Kersna lisab, et kui 49 päeva ametis olnud minister Mäggi viibinuks näiteks Võrus ja samal ajal oleks kutsutud kokku valitsuse erakorraline istung - jah, siis olnuks alarmsõidu kasutamine põhjendatud. "Aga asja eest, teist taga, keset päeva vilkuritega kihutamine näitab lapsikut, üleolevat ja ülbet suhtumist nii konkreetsetesse kaasliiklejatesse kui kaaskodanikesse laiemalt. Õigus ei anna automaatselt õigustust."

Delfile viidati õhtul, et Ansipil kokkuvõttes peaministriaja jooksul üks kord siiski oli, kus kasutati ka vilkureid (Kersna alustas tööd tema meeskonnas hiljem - toim). 2005. aasta aprillis kirjutas Delfi, et peaminister Ansip korteežiga kimas vilkurite vilinal Tallinnast Tartusse, sõeludes teiste autode vahel vähemalt 120-kilomeetrise tunnikiirusega.

Mullu sügisel ütles Ansip Delfile selle kohta, et tema kasutas Eestis alarmsõidu õigust vaid ühe korra, seda esimesel nädalavahetusel pärast peaministriks saamist. "Pärast seda ei ole ma mitte kordagi Eesti territooriumil alarmsõitu teinud."