Põhja prefektuur sai teate ärandatud sõiduki kohta: must Volkswagen Caravelle, väljalaskeaasta 2010, registrinumber 304BVC.

17. juunil juhtus viis liiklusõnnetust, neis sai kannatada kokku viis inimest.

Kella 10.40 ajal juhtus õnnetus Viljandi maakonnas Põhja-Sakala vallas Imavere–Viljandi–Karksi-Nuia maantee 23,5. kilomeetril.

Jalgrattaga sõitnud 63-aastane naine kaotas selle üle juhitavuse ja põrkas kokku tagant mööduva autoga Ford Focus, mida juhtis 30-aastane naine. Kokkupõrke tagajärjel jalgrattur kukkus ja kiirabi viis ta Viljandi haiglasse.

Kella 12.05 paiku juhtus õnnetus Rakveres Tammetõru tänaval.

Autot BMW 730 juhtinud 51-aastane naine ei andnud teed sõidueesõigust omavale jalgrattaga sõitnud 52-aastasele naisele. Jalgrattur kukkus ja kiirabi viis ta Rakvere haiglasse.

Kella 16.59 ajal juhtus õnnetus Ida-Viru maakonnas Sillamäel Tallinna maantee 9 juures.

61-aastane mees juhtis bussi DAF, ei veendunud bussijaamast väljudes manöövri ohutuses ning riivas bussi parempoolse tagaosaga kõnniteel liikunud 87-aastast naist.

Jalakäija kukkus ja viidi EMO-sse tervisekontrolli. Bussijuht lahkus sündmuskohalt ilma juhtunust politseile teavitamata.

Kella 17.40 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Pelguranna tänav 39 juures.

Esialgsetel andmetel sõitis 62-aastane naine jalgrattaga vastu pargitud auto Škoda Superb vasakut esimest avatud ust ja kukkus. Jalgrattur viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, tal puudus kiiver. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kella 20.58 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Nooda teel Merirahu tänav 85 juures.

Esialgsetel andmetel sõitis 59-aastane mees jalgrattaga mööda jalgratta- ja jalgteed ning kukkus. Ta viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ja tal puudus kiiver. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Suvised pidustused on ukse ees. Selleks, et neid täiel rinnal nautida, on mõistlik piiri pidada nii kiiruse kui ka alkoholiga. Liiklusõnnetuste eripära on see, et nad tavaliselt hüüavad tulles. Politsei palub juhtidel kaasreisijatele korrutada, et nad turvavöö kinnitaksid. Turvavöö saab elu päästa, kui seda kasutatakse.