Päästeameti kriisikommunikatsiooni ekspert Martin Vallimäe ütles Delfile, et Keerdo ei olnud Eesti missioonil, vaid osales seal rahvusvahelise organisatsiooni demineerimiseksperdina.

Õnnetus juhtus Liibüas pealinnast Tripolist 180 kilomeetrit läänes asuvas Dafniyah's, kus Taani heategevusliku mittetulundusühingu DanChurchAid heaks töötanud Keerdo üritas kahjutuks teha kodusõjaaegset lõhkekeha.

Esimest korda puutus Keerdo demineerimisvaldkonnaga kokku 2002. aastal ajateenijana. Ta töötas demineerijana päästeameti demineerimiskeskuses nii Lõuna-Eesti kui Põhja-Eesti pommigrupis viimased kuus aastat. Mullu novembris demineerimiskeskusest töölt lahkudes suundus Keerdo tööle rahvusvahelisele missioonile humanitaardemineerimisvaldkonnas.

Lõuna-Eesti pommigrupi juhi Kalvar Tammise sõnul olid Kaidol kindlad sihid ja mõtted. „Ta ei jäänud kunagi ootama, et midagi kätte tuuakse, ta täitis oma eesmärgid, mis ta endale seadnud oli,“ sõnas Tammine.

Vallimäe sõnas, et Kaido oli hea meeskonnatöötaja ja oma häid ideid ei hoidnud ta enda teada. Demineerimiskeskuse töötajad leinavad head sõpra ja endist kolleegi.

Liibüa kukutatud liidrile Muammar Gaddafile lojaalsed üksused panid eelmisel aastal miine Dafniyah' ja veel mitme linna ümbrusesse, et takistada ülestõusnute pealetungi pealinnale.

Liibüa uued liidrid on kutsunud välisriikide demineerijaid appi neid lõhkekehi kahjutuks tegema.