"Silmapilgutuse ja kokutamisega üritasin öelda, et me oleme Kirde-Liibanonis," rääkis Tillo ja tunnistas, et see oli väga suur risk.

Tillo rääkis, et algusest peale kehtis röövitutel omavahel põhimõte, et "me läheme siit kõik koos koju, kõik tervena." Sellest põhimõttest lähtuvalt ei võetud ette ka hulljulgeid põgenemiskatseid.

Ka röövitute omavahelisi suhteid aitas headena hoida see sama reegel. "Kui kellegi vahel tekkisid pinged, siis tulid teised kohe appi. Sellist luksust ei saanud me endale lubada, et kellegi vahel oleksid pinged," rääkis Tillo.

Suhted röövlite ja pantvangide vahel olid suhteliselt head. Tillo sõnul rääkisid nad kohe pärast röövimist esimeste tundide jooksul pantvangistajatele, et mõistavad nende olukorda. "Ütlesime, et saame teist aru, teil on okupatsioon, meil on ka olnud okupatsioon," sõnas Tillo ja lisas, et sealt tekkis positiivne suhtumine eestlastesse, saadi aru, et tegu pole stereotüüpsete ameeriklastega.

Seitse eesti jalgratturit rööviti aasta tagasi, 23. märtsil Liibanonis Zahle linna lähistel. Mehed pääsesid taas vabadusse 14. juulil.