Mägedes elav Jazzar el-Hage lausus täna Delfile, et tema imestuse põhjuseks polnud mitte inimröövi hirm, vaid sealkandi märatsevate hulludena käituvad autojuhid.

Ta tahtis isegi jalgrattureid kinni pidada ja neist pilti teha, sest nad nägid välja nagu välismaalased, ent jättis selle tegemata, millest nüüd on kahju.

Sel nädalal Eestis viibinud kolmeliikmeline Liibanoni ajakirjanike grupp käis eile Tartus, et röövitud meeste taustaga tutvuda. Välisministeeriumi kutsel riigis viibinud ajakirjanikud olid pettunud, et neil ei õnnestunud kohtuda ei röövitud meeste omaste ega sõpradega.

"Me tahtsime Liibanoni inimestele näidata, et neil meestel on pered, kes neid ootavad ja taga igatsevad," lausus telekanal LBC reporter Tania A. Mehanna.

"Tartus oli väga huvitav. Me tahtsime näidata ka eesti kultuuri. Kes olid need inimesed, miks tahtsid nad Liibanonis jalgratastega matkama minna?" lisas Mehanna.

Nad rõhutasid, et inimröövid sattusid aega, mil Liibanoni opositsioon proovis diskrediteerida Liibanoni siseministrit ja näidata teda ebakompetentsena. Täpselt samale ajale sattus näiteks mäss ühes Liibanoni vanglas.