Paet kohtus Roomas Iraagi välisministri Hoshyar Zebari, Araabia Ühendemiraatide asevälisministri Anwar Gargashi ja Liibanoni välisministeeriumi kantsleri William Habibiga, kellega käsitles ka Liibanonis Eesti kodanike röövimisega seonduvat, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Liibanoni välisministeeriumi kantsler Habib kinnitas kohtumisel, et Liibanonile on seitsme röövitud eestlase leidmine jätkuvalt väga oluline prioriteet ning röövi asjaolude väljaselgitamiseks tehakse kõik endast olenev. Paeti sõnul kinnitas Liibanoni kolleeg, et uurimine jätkub tulemuse saavutamiseni.

Paet ja Zebari arutasid ka Eesti ja Iraagi vahelist koostööd, keskendudes Iraagi ülesehitamisega seonduvale ning Eesti kogemuste jagamisele infotehnoloogia vallas. „Eesti on viinud läbi Iraagi valitsusamenikele ja diplomaatidele suunatud koolitusi ning oleme valmis jätkuvalt tegema Iraagiga koostööd e-riigi ülesehitamisel,“ lausus välisminister.

Paeti sõnul tihendab Iraagi otsus akrediteerida oma suursaadik Eestisse kahepoolseid suhteid veelgi. „Samuti oleme huvitatud majandusalaste koostöölepete sõlmimisest Iraagiga,“ lisas ta.

Paet ja Araabia Ühendemiraatide asevälisminister Gargash kõnelesid ka NATO ja Araabia Ühendemiraatide koostööst. „Arvestades Araabia Ühendemiraatide panust nii missioonides Afganistanis kui Liibüas on oluline, et NATO ja Araabia Ühendemiraatide suhted veelgi tiheneksid,“ lisas ta.