Üks põhiseaduse autoreid Liia Hänni nõustub nendega, kes peavad valimiskogus presidendivalimiste nurjumist demokraatia kaotuseks ning leiab, et põhiseaduse mõttega toimunu päriselt kooskõlas polnud.

"Põhiseaduses valimiskogu oli ette nähtud kui varuvõimalus selleks jaoks, kui riigikogu ei suuda presidenti valida. See, et ka valimiskogu äpardus, ei olnud päris ootamatu võimalus - ka varem on olnud hääled tasavägised ja tühje sedeleid on pandud -, aga et ta nii raskelt teoks tehakse, oli muidugi ebameeldiv üllatus," kommenteeris Hänni "Aktuaalse kaamera" stuudios.

Hänni möönis, et tekkinud olukorda, kus president jääbki valimata, ei nähtud ette. "Valimiskogu olukorra määras see, et inimesed emotsionaalselt pettununa otsustasid valimiskogu tühja lasta. See ei ole kindlasti riigimehelik käitumine," heitis Hänni ette.

Ehkki ka Liia Hänni nimi on uue ringi ideekorjes läbi käinud, ta ise end selles nimekirjas ei näe, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Minu nime võib rahuliku südamega sealt maha tõmmata. Minu poliitikutepõlvkonnal on aeg öelda, et tegime omal ajal, mida vaja oli, ja teatepulk üle anda," taandus Hänni võimalikust ettepanekust.