Sarnaselt 2007. aastaga vastas ka mullu 73 kooliõpilastest, et nad on vähemalt korra elus proovinud suitsetada. 45 protsenti oli suitsetanud kuus ja enam korda elu jooksul ning 18 protsenti oli regulaarseid suitsetajaid, kes olid viimasel kuul suitsetanud vähemalt ühe sigareti päevas.

Suitsetamine levib rohkem tüdrukute seas

Soolised erinevused ilmnevad kõige enam suitsetamise puhul, kus poiste seas oli aastatega vähenenud suitsetamisega katsetamine ja regulaarne suitsetamine viimasel kuul. Tüdrukute hulgas, vastupidi, oli suitsetamine muutunud üha levinumaks, märgitakse 15–16-aastaste õpilaste legaalsete ja illegaalsete narkootikumide kasutamise uuringu raportis.

Regulaarsete suitsetajate osakaal oli 15–16-aastaste seas 2011. aastal suurem Ida-Virumaal, Kesk- ja Lääne-Eestis, kus viiendik ankeeti täitnutest olid regulaarsed suitsetajad.

Lõuna-Eestis ja Põhja-Eestis suitsetas igapäevaselt 16 protsenti vastajatest.

Rohkem suitsetajaid on vene noorte hulgas

2011. aasta uurimuse kohaselt oli regulaarseid suitsetajaid rohkem vene koolide noorte hulgas, kus nii tüdrukutest kui ka poistest suitsetas igapäevaselt 22 protsenti.

Samas pole erinevused suured võrreldes eesti õppekeelega koolides õppivate poistega, kellest igapäevaselt suitsetas 18 protsenti.

Võrreldes 2007. aastaga oli regulaarsete suitsetajate osakaal kõige enam kasvanud venekeelsetes koolides õppivate tüdrukute hulgas. Nimelt tõusis see viie protsendi võrra, samal ajal kui eestikeelsetes koolides õppivate poiste seas kahanes suitsetamine neli protsenti.