“Integratsioonist arusaamine on tihti tööandja moodi. Neivelti sõnul pöörab pronkssõdur intergratsiooni 10 aastat tagasi,” nendib Ligi. “Võibolla, aga mitte seda integratsiooni, millel on kaks poolt. Mina ainult sellist tunnengi. Selles mitte ainult mujalt pärit vähemus ei pea omaks võtma, vaid ka see vähemus tuleb omaks võtta. Too viimane on pandud nüüd proovile seniks, kuni puuslik on püsti ja näitab meile vene kõige inetumat palet.”

Venelased ei kipu meilt tagasi, lausub Ligi. “Eesti on nad paremini omaks võtnud kui Venemaa. Aga on asju, millega Eesti ei harju,” sõnab eksminister ja loetleb:

*Moskoviidi jutuga väikerahva kompleksist;

*et demokraatia tapmine ja naftahinna tõus on Venemaa edu ja uhkus, mille peale maailm on kade;

*Moskva sõjaga monumendi teisaldamise vastu Tallinnas korraga Moskva ja Stavropoli monumentide hävitamisega; viinaninaga, kes diplomaatia pähe õpetab meile, et monumendi saatuse peab otsustama Savisaar; duumaga, kus õpetatakse, et Keskerakond on Eestis see õige;

*Venemaalt rahastatava laimuga;

*Putini kättemaksu lubajatega;

*koolilaste hullutamisega;

*mõ-rešili-meestega okupandi mundris;

*ähvardusega saata dessant siit konte ära viima;

*vabastamisega, millest saavad aru vaid vabastajad.

Ligi ei usu, et see kahe poolega integratsioon ohus on, kui puuslik vahelt kaob. “Küll aga võiks tõesti 10-15 aasta tagusest seisust alustada nendega, kes kõike meile harjumatut loomulikuks peavad.”.