„Peaminister Andrus Ansip on lubanud Eesti viia viie rikkama riigi hulka,“ ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Inara Luigas pressiesindaja teatel.

„Tänane reaalsus on CIA faktiraamatu alusel küllaltki karm. Eesti oli 2009. aasta 13,7 protsendilise sisemajanduse koguprodukti langusega maailmas viie viimase riigi hulgas. 213 riigi arvestuses langes majandus veelgi enam vaid Ukrainas, Armeenias, Leedus ja Lätis. Meist eespool olid nii tõsise panganduskrahhi üle elanud Island, kui ka sõjapurustustest räsitud Gruusia,“ märkis Luigas.

Luigase sõnul on oluline makromajanduslik näitaja ka tööpuudus. „Tööpuudus oli 2009. aastal Eestis 14,3 protsenti, millega olime maailma riikide hulgas 142,“ märkis Luigas. „Arvestades tänase valitsuse tegematust ning tööpuuduse kui viitajaga makronäitaja iseloomu, siis ei üllatuks, kui me ka selles arvestuses oluliselt tahapoole kukume.“

Seoses sellega soovib Keskerakonna fraktsiooni rahandusministrilt teada muuhulgas milliseid vigu on tänane valitsus teinud, et me oleme jõudnud viie viimase riigi hulka maailmas ja kuidas ta hindab võimalust, et hoolimata kõigist Eesti püüdlustest jääb euro 2011. aastal saavutamata, kuna negatiivse Kreeka näite hirmus ei julgeta praegu euroala laiendada?