"Kui poliitik hakkab kiitlema aususega, mis peaks olema lihtsalt vaikiv eeldus, on tal alati sellega probleem," kirjutas Ligi Facebookis.

"Esimene on antud juhul poliittehnoloogias. Selline avaldus ei väljenda aadet, vaid soovi pääseda lihtsakoelise EKRE alternatiivina domineerima. Muidu ei upitataks aina ka teist poolt - eelmine näide oli Jevgeni isiklik vastus seni peaaegu tundmatule rassistihakatisele," leidis Ligi.

Tema sõnul piisab EKRE-l endiselt ainult paarist jututeemast ja endiselt ei küsita neilt positiivset programmi ühiskonnakorraldusele.

"Teiseks ei ole aus maha vaikida iga mõtleva ja tundva inimese piinlikkust enda eelistuste vihkava vormi suhtes. Enamus ei sõdi nii häälekalt, sest neil on kartus äärmustega sarnaneda – on rahvuslikud tunded, aga ka piinlik, kui rahvus taandatakse geenipuhtuseks ja vastandumiseks, enamus ei aktsepteeri soolist alavääristamist, aga ei vaimustu ka äärmuslikust feminismist, enamus on diskreetne, mitte pealetükkiv, seksuaalsete sättumuste asjus. Paljudel on kõrini nii sallimatusest kui sallivuse malakast. Aga tõsi, see paraku jätab liialt ruumi polariseerijatele," sõnas Ligi.

SDE esimees Ossinovski on teinud kõne all oleva avalduse täna Postimehe intervjuus, kus ütles, et tema hinnangul on ainsad ausad erakonnad Eesti poliitmaastikul Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja sotsid.