"Ma olen ise õpetaja laps ja tajun praegust meeleolu väga täpselt. Aga streik tähendab alati suurt majanduslikku kahju ning grupihuvide vastandamist ühistele. President nimetas seda tekirebimiseks, mina vaid kinnitan, et tekk ei saa laiem, vaid kitsam, ning ähvardab rebeneda," lausus Ligi.

Kahjuks on tema sõnul loodud õpetajast kuvandit kui kõige viletsamast ühiskonna osast. "See ei saa nende autoriteeti tõsta ega vasta ka tegelikkusele. Kaks kolmandikku palgasaajatest teenib neist tegelikult vähem ning suhtumine neisse ei tohiks olla taandatud nii materiaalsele vaatele. Seda suhtumist tuleks aga radikaalset parandada tõesti, tean oma lähikondlaste kirjeldustest," lisas Ligi.

Õpetajate palka on valitsus tema sõnul ilma mingi streigita lubanud tõsta 2013. aastal. "Prognoosid on vahepeal halvenenud, aga see lubadus on jõus. Seda raha ei saa võtta teiste arvelt, kelle puhul erinevalt õpetajatest, kellel võeti vaid palgatõusu plaan tagasi, on kriisiaja karped jõus," lisas Ligi.

Seevastu haridus tervikuna on Eestis väga rohkelt rahastatud, seitse protsenti SKPst on Euroopa tipptase. "Kutsun õpetajaidki kaasa ümberkorraldustega, mis võimaldaksid seda kulu hariduse kvaliteedi ja palkade suunas kallutada," ütles Ligi.