SL Õhtulehe 25-aastane ajakirjanik Katrin Pauts kirjutas ajalehes, et Jürgen Ligi saatis talle pärast üht ajalehekirjutist elektronkirja, milles avaldas lootust, et Pauts ei saaks kunagi lapsi.

“Kui ma saan kirja avaliku elu tegelaselt, tuntud poliitikult Jürgen Ligilt, kus ta pärast enda kohta ilmunud ajalehenuppu nimetab mind lihunikuks ja laibamõnitajaks, kes — nagu ta lootust avaldab — ei tohiks kunagi saada lapsi, siis seda ma enam küll mõista ei suuda. Riigikogusse kandideeriv poliitik, laste isa, neab ära noore naise,” kirjutas Pauts teisipäeval.

Naisajakirjanik tunnistas oma kirjutises, et Jürgen Ligilt saadud elektronkiri kandis märget “isiklik”.

“SL Õhtulehe reporterile saadetud elektronkirjades pole tegelikult midagi isiklikku,” väitis ajakirjanik. “Küll aga tean, et olete oma vääritu käitumisega kustutanud minus kui inimeses igasuguse kaastunde teie suhtes, mis minus pärast teie pojaga juhtunut siiski tekkis,” lisas Katrin Pauts.

Esmaspäeval kirjutas Pauts SL Õhtulehes, et Ligi võib esitada oma kandidatuuri kevadistele valimistele.

Sügisel lahkus Jürgen Ligi omal soovil riigikogust pärast seda, kui tema poeg jäi vahele vargusega ühest Tallinna kaubamajast. Märtsikuistel parlamendivalimistel otsustas Reformierakonda kuuluv Ligi taas parlamenti kandideerida.