„Minu soosikuga tegemist ei ole. Ma olen tohutult õnnetu, et minu vaat et parem käsi ministeeriumis isiklikel põhjustel sinna kandideeris. Ma ei ole talle mingit tuge pakkunud ega selleks mingit soovitust andnud.”

Ligi sõnul on tekkinud protest talle arusaamatu ning esmaspäevasel koosolekul tuleb nüüd arutada, miks mõni nõukogu liige arvas, et konkursi tingimusi muudeti mingitel erinevatel põhjustel neist, milles kokku lepiti. Nimelt rõhutas Ligi, et konkurss kuulutati ometi välja selleks, et tuleks kandidaate ning kahe kandidaadiga võib tekkida patiseis. Tingimuste avaramaks muutmine tooks aga ehk rohkem kandidaate.

Rahandusminister rõhutas, et tal endal oleks tegelikult hoopis kergem, kui ta saaks oma asekantsleriga edasi töötada. „Ta on mulle väga oluline kolleeg, ma ei ole teda kuhugi surunud,” tunnistas Ligi. Samas märkis ta, et nii Ross kui ka Danilov on haigekassa juhi kohale väga head kandidaadid.

Meditsiinilist tausta ei ole Ligi sõnul kummalgi, st ka mitte haigekassa praegusel juhil Hannes Danilovil. „Ta on keemik. Keemik võib olla peaminister, keemik võib olla haigekassa juht ja see eriala ei räägi tema kahjuks,” kõneles Ligi. Rossilgi on samas ohtralt juhtimiskogemust kogunenud.

„See, et minnakse juba teist numbrit järjest ühte kandidaati halvustama, kelle maine on olnud laitmatu, kes on erakordselt võimekas spetsialist, kes on finantsist 20-aastase kogemusega. Minu meelest see ei ole aus – on avalik konkurss, kaks kandidaati ja nüüd üks pool tekitab ühe kandidaadi ümber sellist inetut aurat, see on lihtsalt inetu. Üks pool mõjutab avalikkust,” nentis Ligi.

Peaminister Andrus Ansip lisas, et ta ei soovi konkurssi mõjutada, kuid tema hinnnangul on Danilov haigekassat seni väga hästi juhtinud. „Kui ta jätkaks veel ühe perioodi haigekassa juhina, siis Eestile oleks see hea,” ütles Ansip.

Samas peab Ansipi enda kinnitusel väga lugu ka Tanel Rossist. „Me ei tea, millisena tema seda haigekassat suudaks hoida ja arendada, aga arvestades Rossi seni tehtut, siis julgen arvata, et ka tema võiks olla päris hea haigekassa juht,” sõnas peaminister.