Kas Reformierakonnas on inimesi, kes sooviksid teie lahkumist rahandusministri kohalt enne riigikogu valimisi?

Kindlasti on. Kindlasti!

Kas nad saavad oma tahtmise?

Asi pole ju esmajoones erakonnakaaslastes, aga ma olen alati paljudele pinnuks silmas olnud ja ühenduses peitub jõud. Argumente pole siis ju vaja.

Kas tahetakse meeldivamat inimest, kes ütleks rohkem „jah“?

On tegelikult isegi selliseid, kellele ma väidetavalt meeldima olen hakanud, ja „jah-e“ lihtsalt ei märgata. Aga võibolla on ka lihtsalt vaja väikest võimumängu. Ma ei arva, et see oleks Reformierakonna liikmete valdav arvamus, et sellel ametikohal on vale mees, nii upsakas tunne on mul küll, et üldiselt ei arvata, et ma kehva tööd teen. Iseasi, et keegi ei ole oma ametisse laulatatud ja ega ükski amet ei ole kellelegi garanteeritud.

Toomas Hendrik Ilves ei karda seda, et NSA kogub teadmata otstarbeks tohutu hulga eestlaste andmeid, küll aga on tema arvates oht isikuvabadusele, kui maksuamet kogub riigieelarve täitmiseks ettevõtetelt andmeid nende äritegevuse kohta. Väike vastuolu?

Ilvesed ei karda midagi, aga on ettevaatliku loomuga. Kindlasti ei karda meie president maksuandmete sihipäratut kogumist, ta mõistab infoühiskonna üleehitust, ent antud juhul ta oli huvigruppide turmtule all valvas. Me peame nüüd selle pinge maha saama, vastasel korral peaksime hakkama järjest umbusaldama väga erinevaid riigiameteid, kes infot valdavad, aga ei kuritarvita ju. Selle vältimiseks on ka turvasüsteemid, mitte ainult kohustused.