"Päris tulemusteta ta ei olnud. Mõned asjad siin mitteformaalselt on kokku lepitud. Mitteformaalsed kokkulepped puudutavad tulumaksumuudatuste edasilükkamist - alandamist ja miinimumi tõusu," selgitas reformierakondlane Ligi Delfile.

Samas suhtus ta ülimalt kriitiliselt sotsiaaldemokraadist rahandusministri Ivari Padari esitatud ideesse, et tuleks kehtestada astmeline tulumaks - üle 40 000 kroonise sissetulekuga inimestelt võetaks 30 protsenti tulumaksu, väiksema sissetulekuga inimestelt aga 26 protsenti.

"See on mingisugune huumor ja kindlasti kuulub rahandusministri valimispropaganda valda. See iseenesest rikub muljet arutelust," märkis Ligi, kelle arvates muudab suurema sissetulekuga inimestele kõrgema tulumaksumäära kehtestamise idee naeruväärseks just sellelt oodatav tulu - sel aastal 75 miljonit krooni.

Skeptiline oli Ligi ka automaksu rakendamise suhtes: "See on hulk tehnilist tööd, mis on tegemata."

Samas ei julgenud riigikogu rahanduskomisjoni esimees ka selgelt kinnitada, et riigieelarve viimiseks Maastrichti kriteeriumidele vastavaks piisab ainult ainult kärbetest. "Ei tahaks midagi välja hüüda. Erakonnad peavad nüüd vaidlust jätkama."