"Poliitikute demonstratiivne solvumine kellegi kusagil öeldu meediakajastuse peale on ilmne ülepakkumine," kommenteeris Ligi Delfi palvel täna Eesti Päevalehes ilmunud artiklit, milles Reformierakonnaga liitunud endise peaministri nõunik Ants Laaneots kritiseeris praegust kaitseväe juhtajat Riho Terrast ning sellele järgnenud poliitikute kriitikat.

Ligi sõnul on Ants Laaneotsa sõjalised kogemused Eestis ilmselt kõige pikemaajalised ja iga kaitseminister peaks seda fakti respekteerima.
"Jutt, et keegi saaks Ants Laaneotsale sõnu suhu panna, on lihtsalt naeruväärne," ütles Ligi.

Ligi sõnul lahendavad mehed pillatud sõna küsimuse mehe kombel ära ning keegi kolmas ei pea sellest otsima mingit solvumise ja tüli küsimust.

"Riigikaitse on ja jääb konsensuslikult kokku lepitavaks valdkonnaks, aga on ainult hea, kui ka eriarvamused rahulikult ära kuulatakse," lisas Ligi.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Ants Laaneotsa arvates mõjutab IRL praegust kaitseväe juhatajat Riho Terrast. IRLi poliitikud, endised kaitseministrid Urmas Reinsalu ja Jaak Aaviksoo ütlesid, et Reformierakond on Laaneotsa rakendanud oma valimisvankri ette ja talle sõnad suhu pannud.

Koalitsioonipartnerist SDE juht ja kaitseminister Sven Mikser aga ütles, et kuivõrd Laaneotsa väljaütlemised pärinevad Reformierakonna Rahvusliku julgeoleku strateegia esitluselt, siis peab ta vajalikuks, et peaminister leiaks endas otsustavust kinnitada, et Ants Laaneotsa lahmiv kriitika riigikaitse arengukava sisu ja kaitseväe juhtkonna suhtes ei väljenda Reformierakonna ametlikku seisukohta.

Mikser kutsus ühtlasi kõiki poliitilisi jõude üles mitte tooma valimiskampaaniale ohvriks Eesti erakondadeüleseid julgeolekuhuve ja aastatega loodud üksmeelt strateegiliste julgeolekusuundade osas.