"Eeldasime, et teatud asjad on niigi selged, kuid eks tuleb rohkem materjali esitada," ütles Ligi. Riigikogu võttis ametiautode käibemaksutagastuse piiramise eelnõu novembris menetlusest välja, aga Ligi saatis selle novembri lõpus väikeste muutustega uuesti kooskõlastusringile.

Ta ütles, et järgmisel neljapäeval istub kokku töögrupp, milles osalevad ka IRLi fraktsiooni liikmed ja ettevõtlusorganisatsioonide esindajad ja mis hakkab eelnõu parandusi edasi arutama. "Meil on seletusi ja analüüse koos sadakond lehekülge, mis vastavad küsimustele, miks see on vajalik ja kooskõlas põhiseadusega," kinnitas Ligi.

Ligi nentis, et aplausi ta eelnõule ei oodanudki. "See, et maksuasjad ei meeldi, on loodusseadus. Autode puhul on vastuseis puhtemotsionaalne olnud. Küsimus on selles, et erasõidud ei tohiks olla käsitletud ametisõitudena, see tuleneb kunagisest veast, kui tõlgendati valesti käibemaksu direktiive," selgitas ta.

Ligi rõhutas, et sisulisi põhjusi, miks eelnõust loobuda tuleks, on esitatud ebapiisavalt. "Firmaautod on ainus kaup, mille puhul eratarbimine on lubatud ametlike kuludega," lausus minister.

Rahandusminister tõrjus ka väite, et kardetavasti mõjutab eelnõu läbisurumine Reformierakonna nigelat reitingut veelgi. "Reitingu nimel ei valitseta riiki ja mina nii ei käitu," ütles ta.

Kaitseminister Urmas Reinsalu toetas Ligi. "Jürgen on doktoritöö mahus analüüsi töögrupile ette valmistanud," sõnas ta.