„Kolleeg Keit [Pentus-Rosimannus] tuli eile ise kurtma, et tal polnud õrna aimugi. Tal paluti kaamera eest kommentaare või seletusi anda, kuid pärast oli ta väga šokeeritud, sest ei teadnud, et MISA seda rahastas. See on totakalt tehtud, kui on valitud ainult tuttavaid,“ kommenteris Ligi. „See on kehvasti.“

Ligi sõnas, et ta ei ole filme näinud ja seetõttu ei saa kohe väita, et tegu oleks riigi raha raiskamisega. „See polnud lihtsalt ilus, kui oli poliitiliselt valitud seltskond. Heaks ei kiida, aga mõistan neid, kes pildile jäid. Nemad ei olnud minu arvates teadlikud, [et MISA filmisarja rahastas,]“ rõhutas Ligi.

Eelmisel reedel esitleti Jõhvi kontserdimajas kaht venekeelset lühifilmi „Kristiina Ojuland maal, maa all ja merel“ ning „Keskkonnaministriga loodusest ja ilu olemusest“. Filmide tegemise, esitlemise ja tele-eetrisse laskmise eest on maksnud riigi asutatud ning maksumaksjate kulul MISA.

MISA kinnitas, et projekti esitaja AS Inforing ei maininud poole sõnagagi, keda kavatsetakse filmisarja „Tuntud ja tundmatu Eestimaa“ jaoks intervjueerida.