"Ma ikkagi rõhutaks vastutustundliku eelarvepoliitika väärtust ka siin. Meil on reservid ja me saame nende maksetega hakkama. Meil on laenuvõime ja me saame selle maksega hakkama. See ei löö meid jalust," ütles Ligi. 

Minister selgitas, et tegemist ei ole ka kahe miljardiga, vaid ülegarantiiga ning seda ei tule kahe päeva jooksul maksta.  

"Jutt on kõigepealt, hakkame otsast peale, ülegarantiist. Maksimaalselt me tegelikult garanteerime 1,2 miljardit, aga see ülegarantii on vajalik. Need riigid, kellel ei ole AA reitingut põhjustavad selle ja reaalselt siis taandub kogu see maht kõigepealt 1,8-le. Edasi, kui me vaatame nüüd EFSF-i eluiga ja eeldame, et EFSF kestab kaks aastat, praeguse hinnanguga ta pigem on poole lühem, siis EFSF-i enda kõige värskem prognoos, arvestades neid uusi meetmeid ja kõike on, et sellest 1,2-st läheb kahe aasta jooksul 1/3 ehk siis 400 miljonit Eesti jaoks."

Ligi rõhutas ka eelnõu tutvustades, et ta ei pea võimalikuks, et Eesti võtaks Euroopa riikide võlakriisi lahendamises ükskõikse kõrvaltvaataja ning jänestsõitja positsiooni.

"Tegu on Euroopa ja kogu maailma majanduse kõige põletavama murega ning meie nõusolekuta jääks see lahendus sündimata."