Avatud Eesti Ühiskonna Instituudis läbiviidud küsitluse järgi on seksiäri surve kõige suurem noortele vene naistele.

Eesti venelased ise nii ei arva, vaid peavad peamisteks riskirühmadeks töötuid naisi, alaealisi tüdrukuid ning vaesuses virelejaid.

13 protsenti naistest on viimase viie aasta jooksul püütud meelitada osutama seksiteenust. See teeb absoluutarvuna 73 000 naist vanuses 15-73 aastat. Jagades selle arvu viiega, selgub, et keskmiselt püütakse Eestis aastast libuks värvata ca 14 000-15 000 naist.

Vene naistele on seksitööstuse surve kaks korda suurem. Eriti intensiivse värbajate töötluse all kannatavad 15-29-aastased vene naised, neist igale kolmandale on tehtud vastavasisuline ettepanek.

Eesti naistest on värbajate surve all 20-29-aastased naised.

Eestis on viimase viie aasta jooksul püütud prostituudiks värvata iga viiendat mitte-eestlast ja iga kümnendat eesti rahvusest naist.

Võrreldes eestlastega muretsevad venelased ka rohkem noorte poiste pärast, keda võidakse samuti kaasata prostitutsiooni. Kui eestlastest näeb siin ohtu vaid kaheksa protsenti, siis venelaste seas on see kaks korda kõrgem — 18.

Eesti inimesed on mures, et bordellide kättesaadavus on tõsiseks ohuks ka meestele. Enam on selle pärast mures eestlased ja naised. Tugev ohutunne seoses lõbumajanduse pealetungiga on 13 protsendil naisest ja 10 protsendil meestest.

15 protsenti mehi on püütud meelitada ostma seksteenuseid. Vene mehi on üritatud meelitada seksi ostma eesti meestest enam. Eriti aktiivselt värvatakse 40-59-aastaseid mehi.

Avatud Eesti Ühiskonna Instituudis läbiviidud küsitluses osales 1013 inimest.