Riigi Ilmateenistus ei tõota järgnevaks seitsmeks päevaks midagi talvist: terve nädal on sisutatud Eesti alasid külastava madalrõhkkonna külakosti näol lörtsvihmaga, mis muudab koostöös öösel madalamale kukkuva temperatuuriga teekatte libedaks.

Tähelepanelik tasub olla juba täna!

Libeduse eest hoiatab ka Liiklusjuhtimise keskus: tänasel pärastlõunal on teekatted riigi suurematel põhi- ja tugimaanteedel valdavalt soolamärjad. Kõrvalteed ning metsavahelised lõigud võivad olla lume- või lörtsisegused ning teed võivad olla libedad. Suurem libeduse oht on Kesk- ja Ida-Eestis.

Prognoosi kohaselt on täna õhtul pilves ilm ning paiguti sajab uduvihma. Teetemperatuur langeb õhtu jooksul üle Eesti miinuspoolele, õhutemperatuur langeb kohati nullkraadi juurde ning teedele võib tekkida härmatis. Teeolud on talviselt muutlikud ning libeduse oht püsib hommikuni.

Järgneva nädala kokkuvõte

Pühapäeval laieneb Eesti kohale aktiivse madalrõhkkonna idaserv: kohati võib vihma tibutada. Tõusevad tuulehood, mille kiirus varieerub 15-21 m/s vahel. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -1 kuni +2, saartel ja läänerannikul kuni +4, päeval +2 kuni +4, saartel kuni +6 kraadi.

Esmaspäeval laieneb aktiivne madalrõhkkond üle terve Läänemere. Tuul paisub: sisemaal tõusevad puhangud 20, saartel ja rannikul 25 m/s. Tihe sadu jõuab pärast keskööd Lääne-Eestisse ja jõudes hommikuks Peipsi äärde. Mandri sisealadel sajab enamasti lund ja lörtsi, saartel ja läänerannikul vihma ja lörtsi. Päeval jätkub tihe sadu. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +2, saartel ja läänerannikul kuni +4, päeval +1 kuni +5, saartel kuni +7 kraadi. Õhtul sadu nõrgeneb ja muutub kõikjal vesiseks. Tuul nõrgeneb pisut.

Teisipäeval jääb madalrõhkkond Norra rannikule tiirlema ja katab võimsalt suurema osa Euroopast. Läänemere kohal püsib edelavool, mis kannab Eestisse niiskust juurde. Vahetevahel sajab vihma ja lörtsi. Edelatuulepuhangute kiiruseks on 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1 kuni +5 kraadi.

Kolmapäevane öö jätkub madalrõhkkonna servas lörtsi- ja vihmahoogude ning väga tugeva lõuna- ja edelatuulega. Päeval on sajuhooge harvem ja edelatuul jääb tasapisi nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +2, saartel kuni +4, päeval +2 kuni +5 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit madalrõhkkonna lõunaserv. Öösel sajab lörtsi ja vihma, päeval on taevas selgem ja saju võimalus väiksem. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2, päeval +2 kuni +4 kraadi.

Reedel on pilvi hõredalt ning kui mõnes üksikus kohas sajab lörtsi, siis sajuhulk on tõenäoliselt väike. Läänekaare tuul jääb üsna nõrgaks. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -5, rannikul nullkraadi lähedal, päeval +2 kuni +4 kraadi.