„Kui keegi lubasid kuritarvitab, siis tuleb teda ka karistada. Kui munitsipaalpolitsei seda jälgib, siis jälgib ta ka seda,“ ütles Martinson Delfile.

Delfi kirjutas hiljuti, kuidas Tallinna kesklinnas ringisõitvad invaloaga autojuhid näivad eelistavat luksuslikke automarke nagu Lexus, Mercedes või BMW. Autodest väljusid tursked mehepojad, kel silmaga nähtavaid invaliidsustunnuseid ei näinud olevat.


„Olen nõus, et praegune süsteem ei ole kõige parem,“ rääkis Delfile Tallinna perearstide seltsi esinaine Diana Ingerainen, lisades, et tema veendumuse kohaselt lähtuvad arstid parimast soovist, et ühiskonna nõrgemad liikmed saaksid kasutada neile määratud soodustusi.

Ingerainen rääkis, et arstiabi põhineb eelkõige usaldusel. „Kui patsient ikka ütleb, et tal selg hirmsasti valutab, siis miks ma ei peaks teda uskuma?“

40 krooni maksev luba antakse välja Tallinna transpordiameti poolt ning selle kehtivusaeg on viis aastat. Parkimiskaardi väljastamise aluseks on perearsti või raviarsti teatis ning arst peab hindama isiku liikumistakistust ja toimetulekuvõimet.