Lepp kirjutab SL Õhtulehe arvamusveerul avaldatud kirjas, et Tartu maantee uue lõigu avamise tseremoonia kujunes ahvinimeste tähetunniks, pidades sellega silmas autostumise vastaste proteste.

Laupäeval Tartu maantee avamisel Tallinna autostumise vastu meelt avaldanud sotsiaalökoloogiaklubi liikmed sülitasid Toomas Lepa kaamerasse, kui too kaamera filmimiseks peaaegu vastu nägu pani. Lepa nõudmise peale pühkis sülitaja tati kaameralt ära ja avaldaks soovi, et Lepp teda rohkem ei filmiks.

Meeleavaldajad ajasid endast välja ka abilinnapea Olga Sõtniku. üritades talle banaani suhu toppida. Maantee avamisel kõnet pidanud majandusminister Edgar Savisaar nimetas meeleavaldajaid jobudeks.

Lepp kirjeldab demonstrantide jõhkrust väikese lapse suhtes: “Kui üks isa, kel laps kukil, sõiduteele kukkunud pappkasti kõrvale püüdis lükata, tormas tema juurde pasunaga noormees ning puhus valjult mõne sentimeetri kauguselt otse lapse kõrva sisse. Laps hakkas nutma.”

Poiste aktsiooni nimetas Anvar Samost Eesti Raadio saates “Olukorrast riigis” järgmiste sõnadega: “Poistel oli oskust ja ma loodan, et nad teevad seda tulevikus veel paar korda.”

“On see üleskutse,” pärib Lepp. “See tähendab, et röökimine linnavalitsuse üritustel, daamidele banaani suhutoppimine ja lapsele pasunaga kõrva puhumine on lubatud, isegi soovitud.”

Lepp nendib, et Anvar Samost ei sobi arvamussaate juhi kohale. “Olen teinud telesaateid oma elus sadu, kuid kordagi pole kokku puutunud isikutega, kes ennast ajakirjaniku maski taha varjates vaid ära panna soovivad. Kuidagi ei saa nimetada ajakirjanduseks rõvedat ilkumist, parastamist ning nõmetsemist avalik-õigusliku raadio otse-eetris.”