Stockholmist Arlanda lennuväljalt tuleb lennuk Pärnusse 50 minutiga. See on suur ajavõit, võrreldes laevasõiduga, mis Pärnusse tulla soovija vaid Tallinna toob, kirjutab Pärnu Postimees.

Sanatooriumi Tervis juhatuse liige Jaan Ratnik ja Strandi juht Aime Vilgas rõõmustasid, et lennuliini käivitamine ei võtnud aastatki. Rootsi turu poole vaadatakse sellepärast, et Soome turistide arv on kahanemas.

“On ju ilmselge, et me ei saa rajada Eesti turismitööstust ühele sihtriigile ja -grupile, tuleb vaadata kaugemate naabrite poole,” põhjendas Ratnik, miks nad eelmisel sügisel Strandiga koos lennuühenduse projekti ette võtsid.

Ratniku ütlust mööda pole kerge Pärnut Rootsis tutvustada, nad ei loo illusioone, et tulemusteni võidakse jõuda lühikese ajaga. “Aga Rootsis on sanatooriumi- ja spaakultuur just stardi teinud ja see on tõusev trend. Usun, et läheme sinna õigel ajal, nüüd tuleb ainult valu anda ja püüda saada maksimum,” rääkis ta.

Lennufirma Skyways 50kohaline lennuk teeb Pärnusse ühe reisi nädalas laupäeviti, selle aasta viimane reis on 16. augustil. Skywaysi Fokker 50 või Saab 2000ga saab lennata ka lihtreisijana, kui spaasse tulla ei soovi.