"Umbes 60 inimest istub juba tunde lennujaamas, osad on imikute ja väikeste lastega," kirjeldas Delfi lugeja õhtul kell 22.

"Reisijad on turvaalas, välja sealt ei saa, kedagi pole. Lennujaama infotöötajaid pole, reisifirma Goadventure inimesi pole, keegi midagi ei räägi, infotabloo ei ütle midagi," kurtis nördinud reisija ja lisas, et on tunne, nagu oleks ta vangis.

Puhkusele suunduva lugeja sõnul pidi algse plaani järgi lennuk startima täna kell 14, kuid eile helistati ja öeldi, et start lükkub edasi kell 15.30 peale. Õigeks ajaks lennujaama saabunud puhkajatele anti aga teada, et lennuk väljub hoopis kell 19 ning anti lohutuseks toidutalongid. Õhtul selgus, et lennuk väljub kell 22 ning GoAdventure kodulehele ilmus teade, et tänane lend Tallinn - Hurghada hilineb seoses Ukraina õhuruumi ülekoormusega. Kell 22 ei paistnud aga kuskilt ühtegi lennukit.

Tallinna lennujaama infoliinilt öeldi Delfile kell 22.30, et neil minutitel peaks Slovakkiast startima lennufirma AMC Airlines lennuk, mis Eesti turistid loodetavasti kell 1.45 Egiptusesse viib.

Lisaks reisijatele ei teadnud lennuaja järjekordsest muutumisest ette ka Tallinna lennujaam, sest lennufirma AMC Airlines ei pidanud vajalikuks lennujaama varem informeerida, sõnas infotöötaja. "Meie saime selle info alles veerand tundi tagasi," nentis ta.

Lennuk pool ööpäeva oodanud inimestega tõusis Tallinna lennujaamast õhku alles 2.45 öösel.