“Lennuk sattus õhuaukudesse, aga mõtlesin, et see läheb üle, võttis tuure üles,” kirjeldas õnnetusest roidemurruga pääsenud Hiiumaa tööhõiveameti direktor Hillar Eller.

“Paugud hakkasid käima, lõi lennuki pimedaks, kütuselõhn tuli lennukisse,” rääkis reedel kella 22.30 ajal Kärdla haiglas röntgenijärjekorda ootav Eller Eesti Päevalehele.

“Ei mäleta, kuidas lennukist välja sain. Arvasin, et tulin akna kaudu, aga see vist ei olnud enam aken. Püksirihma olen andnud kellelegi zhgutiks, aga ei mäleta, millal seda tegin,” rääkis Eller, kes pidi tööalaselt seminarilt Tallinnast laevaga koju sõitma, kuid sai tuttava käest lennukipileti.

“Tavaliselt istun ees, aga nüüd olin tagumise pingi peal, norra noorik istus minu kõrval,” rääkis Eller. “Norralanna ei saanud turvavööd lahti ja aitasin teda.”

Martin Lindjärv rääkis Postimehele, et õnnetus juhtus siis, kui lennuk hakkas maanduma. “Nad saavad kahelt poolt lennurajale maha tulla, ta pidi millegipärast teiselt poolt tulema. Ma ei oska öelda, mis juhtus. Lennukis oli pime. Järgmine moment, kui ma silmad lahti tegin, oli lennuk maas ja kõik,” ütles Lindjärv, kes pääses kriimustustega.

“Keegi lennuki meeskonnast enne maandumist midagi ei öelnud.”