Taolise kohtlemise osaliseks sattunud Irina Shibler rääkis MK Estoniale, et lennujaama turvatöötaja tõstis ta miniseeliku alumise ääre kaks korda taljeni, kõigepealt eest ja siis tagant, vahendas venekeelne Delfi.

Lennujaama juhtkond vabandas Shibleri ees, selgitades turvanõuete vajalikkust ja reegleid. Ent Shibleri jaoks pole konflikt läbi.

Naine läbis metallidetektorid probleemideta - väravad helisema ei hakanud. Sellest hoolimata otsustasid turvatöötajad Shibleri isiklikud asjad hoolikamalt läbi vaadata.

"Täiesti ootamatult tõstis naissoost turvatöötaja mu seeliku ääre taljeni ja lasi selle jälle lahti," lausus  Shibler nördinult. "Seejärel laskis turvatöötaja mul selja pöörata. Olles juhtunust šokis, taipasin ma selle vastu mässama hakata alles siis, kui protsessi korrati ka teiselt poolt."

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov lausus MK Estoniale, et lennu eelne turvakontroll peab olema hoolikas, vahel isegi karm. 

Sakkov vabandas Shibleri lennujaama nimel ees toimunu pärast. "Me kahetseme alati taolisi vahejuhtumeid. Aga sinna ei saa ka midagi teha. Ka mina läbin lennueelse turvakontrolli nagu kõik teised inimesed, kuigi ma olen lennujaama juhatuse liige," lausus Sakkov.

Irina Shibler kirjutas lennujaama turvafirma juhile ja lennujaama juhile kirja. "Vastus ei meeldinud mulle," ütles Shibler kategooriliselt. "Mind ajas endast välja, et mu pretensioonile vastates lennujaama turvaülem Tarvi Pihlakas lihtsalt viskas mulle lennujaama turvareegleid sätestavate reeglite punkte," oli Shibler nördinud.

Shibler kohtusse pöörduda ei kavatse, aga ta soovib siiski, et õiglus valitseks. Tallinna Lennujaama esindajad aga tahavad omalt poolt lähemal ajal teeninduse parandamiseks sisse viia klientide tagasiside süsteemi.