“Praegu me küll ei ole leidnud midagi sellist, mis oleks firmale süüks panna, et nemad midagi teevad valesti. Vastupidi, meie silmis on väga positiivne, et firma ei lase õhusõidukit ka väiksemate defektidega õhku,” rääkis lennuameti peadirektori asetäitja Rein Porro ETV24-le.

Estonian Airi on viimastel kuudel kimbutanud mitmete reiside hilinemised ja ärajäämised, mida firma seostab oluliselt kasvanud reisijatemahuga. Juunis päris ettevõttelt vahejuhtumite kohta aru ka majandusminister Edgar Savisaar, kes soovitas rõhku panna paremale klienditeenindusele.

Ettevõtte juhatus on kinnitanud ajakirjandusele, et peab ohutust esmaoluliseks ning ei saa majanduslikel põhjustel varulennukit rentida. Samas väidab ettevõte, et on üks maailma juhtivaid regulaarsuse poolest ning avalikkus ei pööra piisavalt tähelepanu konkurentide halvemale statistikale selles vallas.

Porro sõnul on Estonian Air ja Finnairi Eestis registreeritud tütarettevõte Aero Airlines kõige ausamad firmad vahejuhtumitest teavitamisel ning samuti ei näita lennuameti statistika, et Estonian Airil oleks probleeme rohkem.

“Estonian Air ja Aero Airlines teatavad kõigist oma probleemidest kohe ja nende firmade kohta on meil päris hea ülevaade, kuid teised firmad üritavad varjata ja seda on mitu korda täheldatud. On firmasid, kes ei ole aastaid lindudega kokku põrganud. Ma olen ise professionaalne lendur ja tean, et see on võimatu,” rääkis Porro.