Teisipäeva õhtul kella 23 paiku sõidutas Mart Meri isa Mustamäe haiglasse, sest presidendi jalg oli ohtlikult üles paistetanud ning valutas, kirjutab SL Õhtuleht.

“Tegemist on süvaveeni põletikuga, mis ajas jala paiste ja tegi käimise ebamugavaks, oli ka trombi tekkimise oht; kui tromb pääseb organismis liikuma ja jõuab elutähtsasse organisse, võib tagajärg olla saatuslik,” rääkis Mart Meri.

„Kui kaua ta haiglas peab olema, ei oska praegu öelda, isa ise mõistagi tahaks juba täna (kolmapäval — toim.) õhtul koju.”

Arstide kinnitusel olnud väga hea, et Meri ikkagi üleeile õhtul Mustamäele jõudis.

“Nende sõnul oli trombioht täiesti olemas, kuid pärast ravi määramist vähenes see neli korda ning nüüd on peaaegu kadunud. Paraku on nii, et isa käib arstidele peale, et ta juba täna jälle koju pääseks. Ta igatseb tagasi Viimsi kadakate vahele! Esialgu võib siiski juhtuda, et ta viiakse Mustamäelt mõnda taastusraviosakonda, kuni põletik taandub,” teab poeg.

Poja sõnul ei saa seekordset terviseprobleemi kuidagi augustis tehtud lõikusega siduda. “Need on täiesti erinevad asjad. Arstid on korduvalt öelnud, et isa on operatsioonist üllatavalt hästi taastunud,” kinnitab Mart Meri.