56-aastane Drozdenko tegi oma avalduse oblastivalitsuse pressiteenistuse vahendusel, reageerides Põlluaasa sõnadele, et 1920. aastal sõlmitud Tartu rahuga lepiti kokku Eesti ja Venemaa vaheline riigipiir, mis rahvusvahelise õiguse alusel kehtib tänaseni.

"Kuberner Drozdenko soovitas oma Eesti kolleegidel lisaks Tartu rahule meelde tuletada ka muid ajaloolisi episoode ja mitte tarvitada valikulist mälu. Ta tõi näiteks tšuudide maa sajanditepikkuse kuulumise Venemaa ja Vene impeeriumi koosseisu või nõukogude perioodi ajaloo. Ühtlasi märkis ta, et Ivangorodi kindluse ehitas tsaar Ivan III Venemaa eelpostina rootslaste (pange tähele: mitte eestlaste) vastu," seisis avalduses.

Kuigi Tartu rahuga lepiti kokku riigipiir, siis pärast Eesti vabariigi taastamist 1991. aastal pole Venemaa pidanud lepet siduvaks.

2013. aastal alustasid taas Eesti ning Venemaa piirileppe kõnelusi ja 2014. aasta veebruaris allkirjastasid mõlema riigi ministrid piirilepped taas. Küll aga pole ei Eesti ega Venemaa parlamendid piirileppeid ratifitseerinud.