Ülekäiguradade ohutuse või ohtlikkuse üle arutlesid ETV saates "Vabariigi kodanikud" TTÜ professor Dago Antov, PPA Põhja prefektuuri teabebüroo vanemkorrakaitseametnik Kristel-Liis Kaunismaa, Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ja Eesti taksojuhtide liidu juht Lembit Poolak.

Dago Antovi sõnul näitavad maailmas tehtud uuringud, et maha joonistatud ülekäigurada suurendab õnnetuse tõenäosust 28 protsenti.

"Tahame liiklejatele öelda, et siit võid üle tee minna, aga kui käsitleme seda kui ohutust suurendavat meedet, siis eksitame liiklejaid, näiteks lapsi, kellele ütleme, et kui lähed sebra pealt üle tee, siis see on tingimata ohutu," rääkis Antov.

"Sebra on kindlasti koht, kust üle minna, kuid nimetada seda turvaliseks, on väga kergemeelne,“ leidis ka Lembit Poolak. Tema sõnul peab oma ohutuse liikluses tagama inimene ise ja seda tuleks lastele seletada juba lasteaiast saadik.

Kristel-Liis Kaunismaa ütles, et politsei tänane liiklusteavitus ei tähenda seda, et lastele räägitakse, nagu oleksid nad sebral kuulikindlad.