"Ilmselt tuleb sotsidega maha istuda ja asja arutada," ütles Lember ERR-i uudisteportaalile.

"Täna ei ole mitte niivõrd keskne küsimus see, mis Rahvaliidust saab, vaid pigem see, et kas 2011. aastal on võimalik Eesti poliitikasse tuua muutusi," rääkis Rüütli.

Rahvaliidu fraktsiooni liikme Jaanus Marrandi saab erakonna ideid hästi edasi kanda siis, kui liitutakse sotsiaaldemokraatidega. "See on kindlasti arutamist väärt teema ja kindlasti mõistlikum, kui kaduvikku minna," ütles Marrandi "Aktuaalsele kaamerale".

Marrandi sõnul peab ta silmas niisugust liitumisprotsessi, kus Rahvaliitu enam poliitikamaastikule enam tegutsema ei jää. Ent Eesti poliitikas on vaja kolmandat jõudu ja valikut, lisas ta. "Ma ütleksin, et Eesti inimesed on väsinud ühelt poolt IRL-ist ja Reformierakonnast ja teiselt poolt kraaklevast Keskerakonnast. Järsku oleks mõistlik kolmas valik - tugev, väga selgeid sõnumeid kandev erakond, kes kannaks selgeid sotsiaaldemokratlikke väärtusi," ütles Marrandi.

Eelmisel reedel teatasid rahvaliitlased Tarmo Mänd, Aivar Sõerd ja Kaja Sepp oma lahkumisest Rahvaliidust ning ühtlasi astumisest Reformierakonda.