“Presidendilt tuleb väga intrigeeriv ettekanne, Mart Laaril on intrigeeriv ettekanne ja äärmiselt sisukas ettekanne on Mart Kadastikul,” lubas Leito Delfile ning kinnitas, et ükski esineja ei vajanud esinema tulemiseks pikka veenmist.

Leito sõnul võib teades president Toomas Hendrik Ilvese hoiakut meedia suhtes, eeldada, et tema ettekanne tuleb meediakriitiline. “Ta oli konverentsi teemast väga huvitatud,”  tõdes konverentsi korraldaja.

Enamik konverentsil esinejaid on kas poliitikud või ärimehed. “Eks see ole vastukajaks jutule, et meedia käib iseennast kiitmas, anname teistele ka sõna,” muigas Leito. “Aga päris ohje käest pole ka antud, juhatab ju konverentsi Anvar Samost. Haamer on meie käes.”

Konverentsi peaesinejad on president Toomas Hendrik Ilves, kes räägib demokraatia kriisist ja ajakirjandusest, ning Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar, kes kõneleb sellest, kas meediast on poliitikutele kasu olnud.

AS Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik küsib oma ettekandes, kas meedia mõju on vähenenud, ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts arutleb teemal, millal see kõik lõpeb. Baltika Grupi peadirektor Meelis Milder kõneleb meedia ja ärimaailma vastastikusest mõjust.

Konverents lõppeb paneeliga teemal „Meedia ja masu: Kuidas see on mõjutanud äri ja demokraatiat“. Paneelis osalevad: siseminister Marko Pomerants, TV3 tegevjuht Priit Leito ja ärimees Neinar Seli. Paneeli juhib BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaar.

Konverentsi juhib BNS Grupi juhatuse esimees Anvar Samost.