Kaitsepolitsei komissari Henno Kuurmanni sõnul pöördus eelmise suve hakul kaposse keskealine mees, kes oli Estonia teatri lähedalt leidnud mälupulga, kirjutab PM Online.

Uurimise käigus selgus, et mälupulga peal olid 300 000 kaitseväekohuslase isikuandmed ja aadressid. Mälupulk sisaldas andmeid meeste kohta, kes on kaitseväekohuslaste eas või reservis. Kuurmanni sõnul riigisaladusega siiski tegemist polnud.

Kaitseministeeriumi pressesindaja Madis Mikko andmetel kaotas mälupulga ära eraettevõtja, kellega kaitseministeeriumi allasutus oli sõlminud lepingu andmete haldamiseks ja kasutamiseks mõeldud arvutiprogrammi loomiseks.

Mikko sõnul ei olnud andmete kaotajaks kaitseministeeriumi ametnik ning kaitseministeerium mälupulga kadumise eest seega ei vastuta.

Kaitseminister Jürgen Ligi ütles Kanal 2 uudistesaatele “Reporter”, et tema ei teadnud sellisest juhtumist midagi.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige Ain Seppik ütles, et see on just selline asi, mis tuleb kaitsepolitseisse viia. “Kaitseväekohuslaste andmete kaotamine ei ole naljaasi. Need on need, kes nüüd sõdima hakkavad, kelle nimesid välismaa luured uurivad äärmise mõnuga,” rääkis Seppik.