Veel septembri lõpus kestis analüüs Eesti kümne päästekomando sulgemise teemal. Millised neist ja kas suletakse, polnud siis veel teada, kirjutab Meie Maa.

“Saaremaa komandosid nende kümne seas ei ole. Saarlased saavad rahulikumalt hingata,” lausus Kaldasaun 29. septembri Meie Maas.
Leisi vallavolikogu esimehe Andrus Kandima sõnul jõudis info Leisi komando sulgemise kavatsusest temani ootamatult. Mees hakkas ise möödunud nädalal omal käel komando kohta uurima päästeametist, kuna levisid kuulujutud selle kinnipanekust.

“Peadirektor helistas mulle tagasi ja ütles, et Leisi komando oli pikka aega suletavate komandode nimekirjas joonealune. Siseministrile on vaja aga teha konkreetne ettepanek ning päästevõimekuse suurendamiseks tuleb ikkagi Leisi päästekomando sulgeda, sest raha kusagilt juurde ei saa,” rääkis Kandima.

Päästeameti avalike suhete osakonna juhataja Viola Murd kinnitas, et septembris-oktoobris analüüsiti kümmet päästekomandot ja nende hulgas ei olnud tõepoolest ühtegi Saaremaa oma. “Analüüsi tulemusena selgus, et praeguse eelarve seisu juures peaksime sulgema rohkem komandosid ehk kuni 13,” selgitas Murd plaani muutust.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe teada esitab päästeamet suletavate komandode nimekirja lähiajal siseministeeriumile, kus see vaadatakse 8. novembril üle ja otsustatakse, kas nimekiri läheb käiku või vajab kohendamist.