Saaremaal Leisi alevikus elav väikeettevõtja Maire Forsel avaldas nördimust, et septembri alguses segati Papilaiu loodukaitsealal lindude laskmisega öörahu ning jahiturismi käigus tapeti linde lõbu pärast.

Kuigi Forseli murele avaldasid toetust mitmed kohalikud elanikud ning linnusõbrad, ütles Leisi jahiseltsi juhatuse liige Tanel Mägi Delfile, et häiritud oli vaid üks isik.

Mägi sõnul ei tegele Leisi jahiselts üldjuhul jahiturismiga. "On üksikjuhtumid," lisas ta siiski.

Leisi jahiseltsi juhatuse liige nimetas jahiseltsi koostööpartneriteks riigi ja kohalikud maaomanikud. Tasub märkida, et jahiturismiga saabki tegeleda juhul, kui kohalik maaomanik on selleks loa andnud.

Küsimustele, mis puudutavad jahiturismi korraldamise üksikasju, maksumust, välismaalastele Eesti seaduste selgitamist ja seda, mis põhjusel Leisi jahiselts jahiturismi teenust pakub, jättis Mägi vastamata.

Samuti ei soovinud Mägi arutleda teemal, kas ja mismoodi peaks jahiturism seadusandliku poole pealt korraldatud olema. "Vastused oma küsimustele saate Eesti jahimeeste seltsist."

Septembri alguses pakkus Leisi jahiselts Itaaliast pärit jahituristidele linnulaskmisteenust.

Väikeettevõtja Maire Forsel avaldas nördimust kümnete linnulaipadega poseerinud itaallaste tegevuse üle, nimetades seda ebaeetiliseks. Sellele reageerisid teravalt ka teised kohalikud inimesed ja linnusõbrad.

Ornitoloog Mati Kose näeb põhiprobleemi selles, et Euroopa Liidu liikmesriigis ja linnudirektiivi järgima pidavas Eestis puuduvad igasugused jahilindude laskelimiidid. "Mis teeb meie rannad lõunamaa mõrtsukatele paradiisipaigaks, kus kohalike maaomanike loal võib raha eest nii palju tappa kui vaid jaksu ja tahtmist jätkub!" märkis Kose sotsiaalmeedias. "Kui kaks meest on ühe hommikuga lasknud ligi 80 parti, siis mõelge kui palju jõutakse kõikide "kallite külaliste" poolt 20.08 - 30.11 kestva jahiperioodi jooksul lõbu pärast tappa!"

Jahieeskirja järgi kehtib partlastele, laugule, kajakatele ja tikutajale jahihooaeg 20.augustist 31.oktoobrini. Hanelisi võib küttida alates 20. septembrist kuni 30.novembrini, kirjutab Maaleht.