20 istungist riigikogu on Tarmo Leinatamm osalenud vaid 13-l. Leinatamm leiab enamasti aega kohal käia esmaspäevast kolmapäevani. Neljapäeviti ta nägu ei näita, tehes oma töönädala seega päeva võrra lühemaks, sest riigikogus on istungid esmaspäevast neljapäevani, reede aga on ette nähtud valijatega kohtumiseks, kirjutab SL Õhtuleht.

Riigikaitsekomisjoni (sellesse kuulub ka Leinatamm) liige Toivo Tootsen sõnab, et kui Leinatamm esmaspäeval ka parlamendihoones viibis, siis komisjoni tööst ta igatahes osa ei võtnud.

Res Publica pressiesindaja Siim Männik väidab, et puudumiste põhjuste kohalt ei saa ta rahvasaadiku eest kõnelda. Kõnealune isik aga soovib küsimust kuulamata „kõike head” ja paneb toru ära.

Leinatamme aja on ilmselt röövinud läinud reedel Tartus Vanemuise teatris esietendunud muusikali „West Side Story” ettevalmistamine. Etendused toimuvad õnneks nädalavahetuseti, mistõttu edaspidi Leinatamm selle pärast riigikogust puuduma ei pea.

Teatri peaprodutsendi Paavo Nõgene sõnul polnud Leinatamme rahvasaadikukohustused siiski põhjus, miks „West Side Story” nädala sees ei etendu: „Me ei planeeri oma etendusi dirigendi järgi.” Etendusel on kaks dirigenti, Leinatammega vaheldumisi juhatab orkestrit Lauri Sirp.

Ka mullu mais hiilgas Leinatamm puudumistega. Mais peetud 11 istungist puudus Leinatamm kuuelt, pidades tähtsamaks Vanemuises muusikali „Jesus Christ Superstar” dirigeerimist.