"Täna meelitatakse meid rõõmsalt jälle lehvitama suurele kallurautole, mis on kuhjaga eurosid täis ja mis läheb kallab selle musta auku. Me vaatame teineteisele julgustavalt silma, et see on õige otsus. Vist ikka on õige otsus küll, sest meile räägitakse, kui suuri pingutusi Kreekamaal tehakse," rääkis Leinatamm.

"Samas me teame väga hästi, et põhjused on mujal – mentaliteedis, kultuuris, traditsioonis, igapäeva arusaamas. Euroopa ei ole suutnud koos euroga sinna viia arusaama, kuidas selle euroga käituda, nad veeretavad seda eurot peos nagu oma vana head drahmi, mis neil aastaid on fiskaalviguritega riigil hinge sees hoidnud."

"Meie võime siin uhkusega rääkida e-maksuametist, me võime rääkida rahalisest distsipliinist, kuid kui päike ikkagi paistab pähe ja arusaam, et võlg on vist natuke ikka võõra oma ka ja kui sa oled oma emapiimaga sisse imenud sellise teadmise, siis ei aita siin ei troikad, ei Merkelid ei Sarkozyd ei Ansipid ega Ligid seda välja juurida. Kui maksuametnik tuleb külla, läheb ta minema värske oliiviõli, veini ja suure vaadi rakiga ja aastale tõmmatakse kenasti joon alla. Mul on selline ettepanek, et tehkem maailma ühele vanimale tsivilisatsioonile heategu ja laskem neil möllata oma drahmiga edasi. Nad on aastatuhandeid sellega hakkama saanud ja ma usun, et nad saavad sellega kindlasti ka edasi," soovitas Leinatamm.