“Esimene löök tuli siis, kui Ken-Marti Vaher ei astunud kihutamise pärast tagasi,” lausus Leinatamm Postimehele. “See oli kainestav. Pärast seda ütlesin Juhanile [Partsile], et Vaher peab tagasi astuma, teisiti ei ole võimalik. Res Publica tuli ju süütu neitsina!”

Teine löök oli Leinatammele europarlamendi valimine ja kolmas Lihula skandaal. “Ütlesin pärast seda Partsile, et teeksid head, kui erakonna juhi kohalt lahkuksid. Seda ei juhtunud.”

Eelmisel nädalal teatas Res Publica, et Reformierakond on Leinatamme dirigendi kohaga ära ostnud.

Leinatamm räägib ajalehele, kuidas tal oli eelmisel nädalal Taavi Veskimägiga “härrasmeeste vestlus”, mis kahjuks avalikkuse ette paisati. Leinatamm teatas siis, et olevat juba jaanipäevast mõlgutanud plaane erakond lahkuda ja et sooviks tulevikus olla Tartus Vanemuises.

“Kui veel selle rahavärgiga [Res Publica nõuab Leinatammelt 44 600 krooni liikmetasu] lagedale tuldi, siis oli rikutud teine härrasmeeste leping,” lausus Leinatamm. “Olin lubanud, et olen igati abiks Res Publica ürituste korraldamisel üle Eesti ning selle eest raha ei küsi, nemad lubasid, et ma ei pea maksma liikmemaksu. Ei uskunud, et see peksumasin nii tugev on.”

Küsimusele, kas Reformierakond pakkus talle Vanemuise dirigendi kohta, vastab Leinatamm eitavalt.

“Kuidas nad kujutavad ette, et Ansip helistab Aivar Mäele ja teatab madalal häälel “Leinatammele dirigendi koht!”? Sellised asjad ei ole võimalikud,” imestab Leinatamm Res Publica käitumist.

“Arutasin oma advokaadiga, et kui oleks tegemist tsiviilasjaga, siis läheksin kohtusse,” nentis Leinatamm. ”Sest mind on mustatud nii palju, et ükski Ariel ega Omo ei võta seda maha ning seega on Res Publica oma eesmärgi saavutanud. Poliitikas nii lihtsalt kohtusse minna ei ole mõtet.”