Rahvasaadikute puhkus algab alles 27. juulil, aga Leinatamm astub Ines Karu kõrval üles Õllesummeri telesaates juba 7. ja 9. juulil, kirjutab SL Õhtuleht. Leinatamme kolleeg parlamendis Jaanus Rahumägi ütleb fraktsiooni sääraste kõrvaltööde suhtes mureliku olevat.

“Mina isiklikult Leinatamme risti ei lööks, sest Pegasuse tiibu kärpida oleks kurjast. Formaal-juriidiliselt ei saa talle midagi ette heita, aga asi on selles, et tema põhitööst erinevate tegemiste vastukajad on seni olnud negatiivsed.”

Leinatamm on rahva esindamise kõrvalt juhatanud viite muusikali, näiteks “West Side Story” proovide aegu ei jõudnud mees kuigi sageli riigikokku — sellest ka jaanuari-veebruari suurima parlamendist puuduja tiitel — nimelt osales Leinatamm 20 istungist 13-l.

“Võib-olla pärast tema juhitud saadete vaatamist jõuab ka SL Õhtuleheni teadmine, et Õllesummer on kõike muud kui alkoholi propageerimise festival,” kommenteerib asja Õllesummeri juhataja Marje Hansar. Naine räägib, et kriteeriumid saatejuhtide valikul olid väga karmid — üks neist pidi kindlasti olema Ines Karu, teine parlamendist.

Ühenduse Alkoholivaba Eesti tegevjuhi Lauri Beekmann lisab, et Leinatamme võisid saadet juhtima ajendada ka sügisesed omavalitsuste valimised. “Üldiselt olen aru saanud, et Leinatammel on hea maitse,” lisas tohtrist respublikaan Urmo Kööbi. „Kui antud festival on lihtsalt pöörane lakkumine, on muidugi probleem, kui riigikogulane sellega seotud on.”