Seoses Rahva Ühtsuse Erakonna Tartu ringkondliku organisatsiooni võiks öelda, et lagunemisega on kontori temaatika, täpsemalt selle rendi- ja kõrvalkulude temaatika olnud korduvalt RÜE juhatuses arutlusel, kirjutab leht.

Nädalalehe andmetel on erakonna juhatus otsustanud oma ainsa kontori vaikselt sulgeda kohe peale valimisi.

Eile hilisõhtul tehtud pildilt on näha, et elu ja tegevust seal eriti enam ei toimu. RÜE valgusreklaamgi on pime...

Virumaa Nädalalehe andmetel esitas Kristiina Ojulandi juhitavast Rahva Ühtsuse Erakonnast (RÜE) lahkumisavalduse selle endine aseesimees Margus Annuk, eelmisel nädalal teatasid oma lahkumisest Peeter Reemann ja Imre Termonen.

Delfi vestles Peeter Reemanniga ja temale teadaolevalt peaks veel mitu inimest olema esitanud lahkumisavalduse, mida lihtsalt ei kanta läbi, kuna võib olla oht, et siis langeb erakonna liikmete arav alla nõutava piiri. "Arvan, et neid võib olla nii palju, et peale läbikandmist oleks RÜE-s vähem kui 500 hinge!" ütles Reemann.

Lehe andmetel esitas Annuk lahkumisavalduse sel teisipäeval, äriregistris tehti vastav kanne täna.

Reemanni ja Termoneni lahkumise järel lahkusid erakonnast ka mitmed erakonna ringkondlike organisatsioonide juhatuste liikmed.

Rahva Ühtsuse Erakonna esinaine Kristiina Ojuland nimetas ERR-i valimisstuudio otsesaates lahkunuid saastaks.

RÜE asutati 30.jaanuaril 2014 ja registreeriti erakonnana 4.septembril 2014. Tänase seisuga on äriregistri andmetel erakonnal 559 liiget.

Delfi on üritanud Ojulandilt päev otsa nende väidete kohta küsida, kuid poliitik ei ole telefonitoru tõstnud. Pärast artikli ilmumist võttis Ojuland toimetusega ise ühendust ja palus saata küsimused meiliga, kuna poliitikul olevat tihe päevakava.